jueves, 13 de junio de 2013

CAMINS DE OBERTURA DE LA VIDA



El Blog de majors


Sexalescencia, una nova manera de viure dels any

És com un segon l'adolescència. Però a diferència dels nois, que saben bé el que volen, gaudir del temps de lleure, divertir-se i no pensar sentir vell. És el moment de tasques pendents.

Per Anna Roberts

Julia és una dona que no li agraden els seus 60 anys; o com a mínim que dóna la imatge que fins recentment hem tingut d'una dona de 60. Es va vestir, moda, disposa de cabell i maquillatge perfecte. En aquesta edat que va decidir que volia tenir el seu propi immobiliari, per la qual cosa va estudiar subhastador públic i una mica per la necessitat i la passió d'emprenedora poc, s'inicià."Quan el més petit dels meus cinc fills tenia 21 anys, vaig decidir que era temps per a la meva realment fer el que em va agradar i ara estic content amb el meu treball. Vaig pensar que complir 60 era terrible, sempre estava súper coquetes i m'imaginava amb els cabells blancs, ajudant amb els néts... i va morir de la depressió! Però, no, hi ha altres opcions, especialment si un se sent bé i volent. És un gran pas.

Que ens han deixat els mals moments que fa passar la menopausa i és com un renaixement. Sempre li dic els meus amics que no es converteixen en 'edat 60'; és que pot ser una dona jove de 60 i ser elegants i de moda, dient que a aquesta edat ja és un estil únic."

 

M'ària és de 62 anys d'edat; És mare de set i àvia de 15 néts. Estima la vida exterior i es veu fresc i esportiu. "Jo no puc creure que tant de temps per a meu." Jugar a tennis i dues vegades a la setmana i, després de prendre alguna cosa i xerrar una estona amb els meus amics, vaig a caminar al supermercat. En general vaig dormir una migdiada i a la nit va sortir amb el meu marit al cinema o a menjar amb amics. També té les seves activitats; Ell juga a golf i encara conserva la seva oficina, on va sense un horari fix per a les coses de treball. A més a més, la meva passió sempre van ser plantes i ara, finalment, tenir temps per mantenir el meu jardí impecable.

No m'imagino que hi havia a 40, però no em molesta. Vull menjar un bon pastís sense culpa. Al final i, després de tot, los60 ja va passar ".

Ija, 60 nenes noves, són saludables, curiós i actiu; sentir-se en bona forma, que han de superar molts moments de la vida difícil i saber veure l amb els ulls de l'experiència. Aquesta nova etapa ofereix un temps sense tants responsabilitats; els nens són grans i encara que tenen néts, no esclavitzar a vostè amb ells. "M'agrada gaudir-ne, però els nens ja va créixer", diuen. Per aquest motiu, com tenen temps més lliure, pot escollir noves activitats amb la saviesa dels quals saps per què és bo i no. Sense por al fracàs i amb ganes de gaudir de cada dia, tenir diversió sense complexos ni culpa i prendre avantatge de les coses simples de la vida: de compres per a dinar, caminant en el sol, llegir un llibre, fer un curs, enamora't o s'atreveixen en un creuer. 60 Adolescents? Alguna cosa com: sexalescentes.


"Són les arrugues que denoten l'edat, però la postura, l'actitud o els temes de conversa".

Avui podem descobrir aquesta nova era que no existia abans. És una generació que ha expulsat l'idioma la paraula «seixanta», simplement perquè no apareix entre plans actuals comencen a sentir vell. Alguns, en un to de broma, s'anomenen "sexygenarios". És una veritable novetat demogràfic, similar a l'aparició, en el seu temps, el terme "adolescents", que va sorgir a mitjans del segle XX per donar identitat a una missa d'infants sobrecàrrega de treball, crescut cossos.

Així, les de 60 categoria estrenada. Són ple físicament i emocionalment i recordar els joves sense nostàlgia, perquè aquesta etapa també està ple de conflictes... I ells ho saben. Molts o somiant de jubilació, la rendició a la deterioració o superar la malaltia. Més de pensionistes, viu amb la es va retirar i van tractar d'aconseguir els seus companys d'una actitud d'alegria i entusiasme per la vida.

 Un nou horitzó
 

Hi ha moltes sexalescentes que pel que sembla, va aprendre a acceptar la seva condició, possibilitats i estat civil. Atreveix-te-les a duels perquè van descobrir els beneficis de no haver-los por la mort, la soledat i l'exclusió. Càtedra de Dan de la curiositat, la creativitat, el desig i l'esperança, entre moltes altres virtuts i fortaleses. El més interessant és que, encara que alguns podrien escollir quin avantatge de vida, són també que en els anys 60 s'adonen que, més enllà de certes Mañas greu, són a temps descobrir alguna cosa nova. S'atreveixen a projectes diferida, o al menys intenta canviar alguns hàbits i costums que, en definitiva, mai no volia per les seves vides.

<!--[if !vml]-->
<!--[endif]-->Molts metges i psicòlegs suggereixen que aquest fenomen de el sexalesencia potser té a veure amb l'aparició del que comença s'anomenava la "quarta edat": gent que viu a los80 alos 100 anys en perfecte estat de salut.

Segons la sociòloga María Inés Pacenza, dins d'aquest univers de sana, activa i curiosos, la dona té un lloc especial: "porta dècades d'experiència per fer seva voluntat (encara que només podria obeir a les seves mares) i ocupar llocs en la societat que les seves mares vols haver somiat no de fer front. Aquesta dona de sexalescente va ser capaç de sobreviure la borratxera de poder que li va donar el feminisme dels anys seixanta. En aquells moments de la seva joventut, en què els canvis van ser molts, podia deixar de pensar el que jo volia. Alguns va anar a viure sol, altres va estudiar les carreres que sempre havia estat exclusivament masculins, molts van optar per tenir fills, i pocs va decidir no tenir-los. Eren periodistes, esportistes o crear la seva pròpia empresa. Però cada un va fer la seva voluntat. Hem d'admetre que no és una qüestió fàcil i encara està dissenyant en una base diària. Però algunes coses ja són clares: són persones detingudes a l'època; 60 persones manejat la compu com si tingués vida. S'han escrit - i miren - amb els nens que estan molt lluny, i fins i tot oblidar el telèfon perquè prefereixen xerrar amb els seus amics o escriure missatges de correu electrònic amb les seves idees i experiències. Poques vegades són ells no torna a un plorar sentimental. A diferència de la jove, la sexalescentes conèixer i avaluar tots els riscos. Quan perden, que reflecteixen, prendre nota... i una altra cosa".

 Amor madur


El sexalescentes, l'aparença física no preocupat de la mateixa manera com abans. Els agrada quedar bé, però cultivat el seu propi estil no conegut com masculina psicologia, són experts en l'art de la seducció i distingir la importància d'una mirada saber, una frase intel ligent o un somriure il. luminat per l'experiència.

"A 60, l'amor pot ser tan fort com en la joventut. Tenim la mateixa l'ansietat, els nervis, por i vergonya. Això s'enfronta a una primera vegada, la primera trobada entre aquesta dona i aquest home; però les expectatives i projectes no són el mateix. Cerca ja no dirigides tant a la convivència o criar una família.

Companyia pretén compartir sortides, alegries i tristeses, tenir algú escolta, suport i que contenen. Raó i l'amor s'entrecreuen i es complementen, i les experiències vius, negatius o positius, influiran en les necessitats i expectatives de la recerca d'un nou soci, "diu el psicòleg Hilda Levy, autor del llibre 60 de la dona.

        I no només a una segona oportunitat a l'amor, però també destaquen en posicions importants que requereixen la maduresa i experiència. Hi ha dones com Michelle Bachelet, UN women i ex President de Xile; Hillary Clinton, secretari d'Estats Units; o Angela Merkel, el President d'Alemanya. "Ara es reprèn per triar aquestes dones experimentats - diu el sociòleg espanyol Rosario Martínez Arias-. Tenen altres valors més enllà, típics de la seva edat, com la seguretat i la gran capacitat de lluita que posseeixen, ja que van tenir el camí més difícil que els homes".

Fa uns anys, consultoria ferma StrategyOne dut a terme un estudi per a la signatura de Colom a deu països (com ara França, Anglaterra, Japó i Estats Units), en el qual 87% de les dones va dir que ells no s'identifica amb la dona que era la seva mare a la seva edat, i orgullós dels anys 86% va dir que tenien.

"No són les arrugues que denota l'edat, però la postura, actitud, els temes de conversa, l'actualitzat l'usuari i el missatge radiants nostres cos - Hilda Levy va dir. Somrient, escolta, el sentit optimista davant el contratemps, la jovialitat i l'interessant sobre la nostra imatge de manera que altres poden gaudir de la nostra empresa".

Pel que sembla, aquests sexalescentes venir per demostrar que el plaer no desapareixen amb el pas dels anys, tot i que els sentits perdrà poc a poc, la lleialtat i la frescor de la joventut. En definitiva, tot és una qüestió d'actitud. Sentit o sap per experiència, que optimisme protegeix el cos i ànima. I per el que veus, dolent això  no.

 





 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario